1. december 9-én elősször láthattuk vendégül templomunkban az egyházmegyénk kórustalálkozóját.

2012 adventjének igen tartalmas gyülekezeti időszakát a templomunkban december kilencedik napján tartott egyházmegyei kórustalálkozó és zenés áhítat gazdagította. Miközben hálás szívvel gondolunk a meghívást elfogadó kórusok színvonalas előadásaira, örömmel nyugtáztuk, hogy Isten megáldotta nagynak nem mondható, amatőr, de lelkes és továbbra is új tagok jelentkezését váró gyülekezeti kórusunk szolgálatát. Ami az elmúlt időszakban mindenekelőtt a létszám bővülésében és az előadás minőségének javulásában jelentkezett. Kántorunk és karnagyunk református énekeink egyedi „hangszerelésével” különleges arculatot adományozott énekkarunknak, így kifejezetten üde színfoltjai lehettünk a nagyobb és nevesebb kórusokat is felvonultató mezőnynek.

Repertoárunkat ezúttal a 263. Mikoron Dávid nagy búsultában énekünk és a 90. Tebenned bíztunk eleitől fogva zsoltárunk mellett, a közismert Csendes Éj valódi karácsonyi hangulatot teremtő dallama adta.  

Kiemelkedő élményt nyújtott ezúttal is a Pesterzsébeti Gyülekezet Takaró Mihály vezette dalárda, amelynek többszörös ráadása megrázó módon érzékeltette velünk nem csak a zene evangéliumot erősítő képességét, de a további létszámbeli és minőségi fejlődés lehetőségét is. Ezúton köszönjük a fenti énekkarokon kívül a Kispest-Rózsatéri, a Pestlőrinc Kossuth téri, a Nagytétényi és a Pasaréti Református Gyülekezet kórusainak szolgálatát, de a szép számmal megjelent hallgatóság részvételét is.

Borkó Tamás